Home » , » Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Γλώσσας

Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Γλώσσας

Διάλεξε και παίξε, πολύ όμορφα εκπαιδευτικά παιχνίδια Γλώσσας. Ακόνισε το μυαλό σου και πέρνα ευχάριστα τη ώρα σου. Πάτησε "κλικ" στο παιχνίδι που επιθυμείς να παίξεις.

Λίστα Εκπαιδευτικών Παιχνιδιών Γλώσσας:

         1.Πιστοποιημένο εκπαιδευτικό λογισμικό του Υπουργείου Παιδείας
 
Τα παραπάνω παιχνίδια αποτελούν το πιστοποιημένο εκπαιδευτικό λογισμικό του Υπουργείου Παιδείας για την Α'Βάθμια εκπαίδευση. Μπορούν να το χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα του λειτουργικού σας συστήματος και του φυλλομετρητή που διαθέτει ο Η/Υ σας. Τα συγκεκριμένα λογισμικά έχουν "χτιστεί" σε τεχνολογία flash. Την 1η και μόνο φορά που θα χρησιμοποιηθεί κάποιο λογισμικό, ίσως παρουσιαστεί μικρή καθυστέρηση.
       
        2. Εκπαιδευτικό Λογισμικό Jele
Πρόκειται για ένα διαδραστικό σύστημα εκπαιδευτικών/ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων με βάση την ύλη των τριών πρώτων τάξεων του δημοτικού. Οι δραστηριότητες είναι εμπλουτισμένες με έντονα χρώματα, κίνηση, ήχους και διαλόγους. Με αυτόν τον τρόπο δίνουν στα παιδιά ένα ακόμα κίνητρο για να εξασκηθούν. Οι ασκήσεις βοηθούν τα παιδιά να αφομοιώσουν τη σχολική ύλη. Περιλαμβάνει εκπαιδευτικά παιχνίδια για:
Α' Δημοτικού: Γλώσσα, Μαθηματικά & Μελέτη
Β' Δημοτικού: Γλώσσα, Μαθηματικά & Μελέτη
Γ' Δημοτικού: Γλώσσα, Μαθηματικά, Μελέτη & Ιστορία
Παίξε παιχνίδια Γλώσσας, πατώντας "κλικ" Εδώ.

        3. Εκπαιδευτικό Λογισμικό Το Αερόστατο
Το Αερόστατο είναι μία εκπαιδευτική πύλη, ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά 4-8 ετών, μέσα στην οποία μπορούν να παίζουν και παράλληλα να μαθαίνουν. Στόχος της πύλης είναι η ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων των παιδιών, καθώς και η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους μέσα από την ενίσχυση των νοητικών, συναισθηματικών, επικοινωνιακών και ψυχοκινητικών δεξιοτήτων τους. Τα μικρά παιδιά εξοικειώνονται με βασικές έννοιες και αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες μέσα από 400 διαδραστικές ασκήσεις και δραστηριότητες ψυχαγωγίας και μάθησης, οργανωμένες σε δέκα (10) θεματικές ενότητες: Μαθηματικά, Σχήματα, Μουσική, Ο εαυτός μου και οι άλλοι, Βασικές έννοιες, Οι φωνούλες της γλώσσας, Ξένες γλώσσες, Ανακαλύπτω τον κόσμο, Διαβάζω και Γράφω. 
Ένας επιπλέον στόχος της πύλης είναι η έγκαιρη ανίχνευση και αξιολόγηση της μαθησιακής ετοιμότητας των μικρών παιδιών, έτσι ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για τη σχολική ένταξη. Μέσα από τρία (3) σταθμισμένα τεστ ανίχνευσης πιθανών μαθησιακών δυσκολιών για παιδιά 5-6 ετών, οι γονείς ενημερώνονται για τις μαθησιακές δυσκολίες των παιδιών τους σε θέματα Φωνολογικής Επίγνωσης, Γραμματικών δομών και Μνήμης και Συλλογισμών. Για πρόσθετη εξάσκηση των παιδιών σε μια από τις δεξιότητες που εξετάζει ένα τεστ  προτείνονται σχετικές αντισταθμιστικές ασκήσεις, ώστε να βελτιώσουν την επίδοσή τους στη συγκεκριμένη δεξιότητα. Παράλληλα, μέσα από τις ασκήσεις λογοθεραπευτικής παρέμβασης, η διαδικασία φωνολογικής διόρθωσης παίρνει τη μορφή ηλεκτρονικού παιχνιδιού. Οι οδηγίες των ασκήσεων υποστηρίζονται από την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) με χρήση βίντεο, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες των μικρών παιδιών με κώφωση ή προβλήματα ακοής. 
Πάτησε "κλικ" στην κατηγορία παιχνιδιών (του λογισμικού "Το Αερόστατο") που επιθυμείς να παίξεις:

      4. Πέρης και Κάτια (Πάμε Σχολείο) - Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Ramkid για όλες τις τάξεις.
Πάτησε "κλικ" Εδώ!

      5. Διάφορα Παιχνίδια

Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015. Εκπαίδευση